Sverigedemokraterna i Karlstad presenterar sina toppkandidater | Sverigedemokraterna i Karlstad

Sverigedemokraterna i Karlstad presenterar sina toppkandidater

Sverigedemokraterna har spikat sina toppkandidater inför valet till kommunfullmäktige i Karlstad. Listan toppas av Tobias Utter.

tobias

1. Tobias Utter, 23 år, universitetsstuderande
Distriktsordförande SDU Värmland, vice ordförande SD Karlstad-Hammarö

Tobias Utter bor i en trea på Herrhagen. Hans främsta intressen är teknik- och datorrelaterade, men han har också ett stort hjärta för djur. Tobias studerar politices kandidatprogrammet på Karlstads universitet

”Jag är missnöjd med det nuvarande politiska etablissemanget och vill se en förändring i det politiska landskapet i Sverige. Vi behöver ett högre tak i debatten där alla frågor ska kunna diskuteras, oavsett hur obekvämt det kan vara”

 

ljubica

2. Ljubica Bergqvist, 37 år, undersköterska
Suppleant SD Värmlands distriktsstyrelse, ledamot SD Karlstad-Hammarö

Ljubica har fyra barn och är förlovad. På fritiden tränar hon gärna kondition och styrka. Hon har också ett stort intresse för matlagning. Ljubica engagerar sig särskilt i sociala frågor såsom äldreomsorg, skola och barn med funktionshinder.

”Jag vill värna om alla barns rätt till en rättvis och trygg skola. Där lärartäthet och kompetens prioriteras så alla får den utbildning de har rätt till och där man tar speciell hänsyn till barn med särskilda behov”.

 

anton

3. Anton Hedlund, 20 år, snickarlärling
Ordförande SD Klarälvsdalen, ledamot SD Värmlands distriktsstyrelse

Anton Hedlund är uppväxt på bondgård, med massvis av husdjur, hästar och kreatur. Han har varierande intressen som hantverk, djur, bilar och att läsa, främst om rymden och framtiden.

” Vindkraften är ohållbar, inte bara för plånboken utan även för vårt kraftnät. Det finns inga fina ord runt fakta.”

 

För att komma till SR Radio Värmlands rapportering, klicka här